Комп'ютерна Академія IT STEP - повноцінна IT-освіта для дорослих і дітей. Ми навчаємо з 1999 року. Авторські методики, викладачі-практики, 100% практичних занять.

Ви використовуєте застарілий браузер!

Ваш браузер Internet Explorer, на жаль, є застарілим. Ця версія браузеру не підтримує багато сучасних технологій, тому деякі функції сайту можуть працювати з помилками. Рекомендуємо переглядати сайт за допомогою актуальних версій браузерів Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox, Opera, Microsoft Edge

ШАГ логотип

Комп’ютер для дитини - іграшка чи інструмент для навчання?

02.09.2020

345 переглядів

Що для вашої дитини комп'ютер - іграшка, телевізор чи універсальний інструмент для навчання, творчості і майбутньої роботи? Дайте відповідь на це запитання і задумайтеся: чи не пора змінювати ситуацію?

 

Як не дивно, в нашому майже повністю інформаційному суспільстві, де кожен крок залежить від роботи комп'ютерів, більшість людей залишаються з комп'ютером на «ви», обмежуючись його користувацькими функціями і найпростішими програмами. Діти ж сприймають комп'ютер як іграшку і взагалі багато з них з радістю відмовилися б від нього, замінивши на смартфон або планшет.

 

Свідоме ставлення до комп'ютера, прямо скажемо, - рідкість. Тим часом комп'ютерна грамотність необхідна не тільки майбутнім айтішникам і сисадмінам. Інженери, лікарі, фізики, хіміки, математики, економісти, дизайнери, логісти та представники багатьох інших професій активно використовують найпросунутіші комп'ютерні технології у своїй роботі - не знаючи комп'ютера домогтися успіху в цих сферах практично неможливо. 

 

Чому не у всіх дітей є комп'ютерні знання?

Отримати комп'ютерні знання, вміння і навички дитина може, тільки спілкуючись з комп'ютером. Так, не дивуйтеся - для того, щоб дитина освоїлась в сфері інформаційних технологій, їй потрібно навчитися спілкуватися з комп'ютером, розуміти його.

Що перешкоджає налагодженню такого контакту? Це або повна відсутність взаємодії дитини і комп'ютера, або їх недоцільна взаємодія.

 

Причини недоцільної взаємодії дитини і комп'ютера, тобто використання комп'ютера тільки в розважальних цілях:

  • незнання вчителями та батьками особистісного і суспільного призначення комп'ютерної техніки;
  • невміння вчителів і батьків донести до дитини, наскільки шкідливо тривале нераціональне (ігрове) використання комп'ютера;
  • відсутність у вчителів і батьків навичок роботи з сучасними освітніми комп'ютерними програмами;
  • відсутність у дитини бажання і прагнення професійно вивчати комп'ютер через нерозуміння, навіщо це потрібно в повсякденному житті.

 

6 аргументів, навіщо дитині професійні комп'ютерні навички

Важливо якомога раніше вибудувати раціональну, корисну взаємодію дитини з комп'ютером.

Вибудовування правильної взаємодії дитини з комп’ютером у ранньому віці допоможе їй не лише оволодіти більшою кількістю знань, але й відчувати себе впевненіше в сучасному суспільстві.

 

Назвемо 6 основних причин, навіщо дитині комп'ютерна освіта:

  1. Дитина усвідомлює справжнє значення комп'ютерів у житті людини і зрозуміє, які можливості дають комп'ютерні технології людині.
  2. Дитина стане більш самостійною і дорослою, а заняття корисною, дійсно значущою справою, підвищить її самооцінку і додасть впевненості в собі.
  3. Дитина зможе раніше та більш усвідомлено прийняти рішення про майбутню професію.
  4. Нові знання позитивно вплинуть і на успішність в школі, і на загальний розвиток дитини.
  5. Дитина буде спілкуватися в хорошій компанії однодумців і назавжди буде вирішене питання непродуктивного вільного часу.
  6. Комп'ютер перестане бути для дитини іграшкою, а перетвориться в інструмент творчого самовираження та інтелектуального розвитку.

 

Як створити умови для усвідомленого спілкування дитини з комп'ютером?

Найефективніший спосіб створення сприятливих умов для спілкування дитини з комп'ютером - це додаткове, позашкільне відвідування комп'ютерних курсів. Для прикладу, навчання в Малій Комп’ютерній Академії дає те, що отримати в школі або вдома діти не можуть:

  • навчання в малих групах в сучасних обладнаних комп'ютерних класах;
  • своє робоче місце і окремий комп'ютер у кожної дитини;
  • інтерактивні (ігрові) і практичні заняття з молодими активними викладачами: діти фотографують у професійній фотостудії, створюють свої ігри і сайти; моделюють 3D-об’єкти та друкують їх на 3D-принтері
  • гнучкий графік відвідування занять (в будні і вихідні дні), який буде зручний кожній дитині;
  • нові знайомства з однолітками та захоплююча командна робота, яка розвиває лідерські якості;
  • розвиток ораторських навиків при представленні власних проектів;
  • наочні результати власних робіт.

 

Навчаючись IT технологіям в Малій Комп’ютерній Академії, діти пробують себе в різних професіях: програміст, дизайнер, інженер, розробник сайтів. Через деякий час дитина може відчути і зрозуміти, яка діяльність їй ближча, що у неї виходить краще і до чого лежить душа.

 

У ранньому віці у дитини буде можливість зробити усвідомлений вибір професії, щоб в майбутньому заробляти на тому, що приносить задоволення. Навіть якщо дитина вирішить працювати не в сфері IT, той величезний багаж знань, який вона отримає, створить потужну платформу для успішного майбутнього і дозволить випередити однолітків в професійному розвитку.

 

Мала Комп'ютерна Академія – це місце, куди діти хочуть повертатися знову і знову. Якщо ви бажаєте забезпечити дитині гідне майбутнє, записуйте її на навчання до Малої Комп'ютерної Академії!

Поспішайте, старт занять вже 21 вересня!

 

Деталі за телефоном: +38 (067) 699 57 75

А також за посиланням: www.te.itstep.org/junior_computer_academy



Автор:

Редакція Компьютерної Академії IT STEP

Дизайн

3D візуалізатор - професія майбутнього

Сучасний світ став візуальним, а тривимірна візуалізація – невід'ємною частиною нашої епохи. Пам'ятаєте останній раз, коли ви бачили реалістичне зображення будівлі, інтер'єру або продукту до його створення? Це була 3D візуалізація, і вона грає велику роль у нашому житті. 3D візуалізатор – це той, хто створює цю магію.

Сучасний світ став візуальним, а тривимірна візуалізація – невід'ємною частиною нашої епохи. Пам'ятаєте останній раз, коли ви бачили реалістичне зображення будівлі, інтер'єру або продукту до його створення? Це була 3D візуалізація, і вона грає велику роль у нашому житті. 3D візуалізатор – це той, хто створює цю магію.   Мистецтво 3D візуалізації проникає у багато сфер нашого життя. Від архітектури і дизайну інтер'єру до реклами та промислового проектування – скрізь можна знайти сліди роботи 3D візуалізаторів. Ми розглянемо, які завда

ШАГ логотип

Soft-skills

Як знайти роботу junior спеціалісту без досвіду роботи

Пошук роботи для фахівців у сфері інформаційних технологій завжди залишається актуальним питанням. Безліч новачків, які мають певні знання та навички в IT, стикаються із завданням: як розпочати кар'єру, не маючи досвіду роботи. Ринок IT надає безліч можливостей для джунів, які прагнуть застосувати знання на практиці.

Пошук роботи для фахівців у сфері інформаційних технологій завжди залишається актуальним питанням. Безліч новачків, які мають певні знання та навички в IT, стикаються із завданням: як розпочати кар'єру, не маючи досвіду роботи. Ринок IT надає безліч можливостей для джунів, які прагнуть застосувати знання на практиці.   Однак, незважаючи на потребу компаній у нових спеціалістах, пошук роботи для junior'ів без досвіду може стати певним викликом при конкуренції з досвідченішими кандидатами. Також, не завжди просто зрозуміти, які компетенції

ШАГ логотип

Soft-skills

10 кращих технік тайм-менеджменту для айтішника

Ефективне управління часом є однією з ключових навичок, необхідних айтішникам для успішної роботи в швидкому та динамічному світі інформаційних технологій. В індустрії, де терміни жорсткі, проекти багатозадачні, а вимоги до продуктивності високі, уміння ефективно планувати, організовувати та контролювати свій час стає невід'ємною частиною успіху.

Ефективне управління часом є однією з ключових навичок, необхідних айтішникам для успішної роботи в швидкому та динамічному світі інформаційних технологій. В індустрії, де терміни жорсткі, проекти багатозадачні, а вимоги до продуктивності високі, уміння ефективно планувати, організовувати та контролювати свій час стає невід'ємною частиною успіху.   У нашій статті ми представимо вам 10 найкращих технік тайм-менеджменту, спеціально підібраних для айтішників. Ви дізнаєтеся про різні стратегії, які допоможуть вам оптимізувати використ�

ШАГ логотип

SMART - цілі: найкращий помічник у плануванні для програмістів

Для успіху у програмуванні потрібні не тільки технічні навички, а й уміння ефективно керувати своїми завданнями та цілями. У цій статті ми поринемо у світ SMART-цілей та розглянемо, як програмісти можуть використовувати цей підхід для підвищення продуктивності та професійного розвитку.

Для успіху у програмуванні потрібні не тільки технічні навички, а й уміння ефективно керувати своїми завданнями та цілями. У цій статті ми поринемо у світ SMART-цілей та розглянемо, як програмісти можуть використовувати цей підхід для підвищення продуктивності та професійного розвитку.   Знайомство з концепцією SMART-цілей SMART - це акронім, який описує основні характеристики ефективної мети: Specific (конкретна), Measurable (вимірна), Achievable (досяжна), Relevant (пов'язана з поточними завданнями та цілями) та Time-bound (обмежена за часом). Кожен із цих аспектів �

ШАГ логотип

IT STEP School

Триває набір в ліцензовану загальноосвітню школу з поглибленим вивченням ІТ та іноземних мов! Тисніть, щоб дізнатися деталі!

Детальніше

Цей сайт використовує Cookies

Політика конфіденційності